Új jelszó kérése
Hírlevél
Termékajánló
Termék részletek


Somi gyógysapka

Somi gyógysapka

Fő kategória >Egészségmegőrzés >Gyógysapka
Termék ára
4 590 Ft 4590
Termék kosárba helyezése
Tulajdonságok kiválasztása

Megosztom
Funkciók
A vásárlás után járó pontok
46 Ft
Rövid leírás a termékről
# A gyógysapka használható minden náthás, hurutos, fülfájós gyermeknek a fülbetegség kiegészítő gyógykezelésére és megelőzésére.
# A meleg hatására csökken a fájdalom, a gyulladásos folyamat lezajlása felgyorsul.

További leírásért kattints a megnevezésre
A termék tulajdonságai
Dr. Somi Ildikó: "A régi népi gyógymódot, a sóval való fülmelegítés hatását teszteltük a klinikán. Mérésekkel bizonyítottuk, hogy a meleginger hatására reflexesen javul a középfül szellőzése a fülkürtön keresztül. Ez egy ingerterápia, ezért célszerű naponta, többször rövid időre feltenni, az erre célra kifejlesztett kis gyógysapkát. Előzőleg a hőtároló betéteket vízben vagy radiátoron fel kell melegíteni. A betét annyi hőt tud leadni, amennyit korábban felvett. Ha kb. 20 percig melegvízbe tesszük, akkor 20 percig lesz meleg a fülön. Ennyi pontosan elegedő az egyszeri hőterápiához. Célszerű mindkét fület egyszerre melegíteni. Lázas gyereknek ne melegítsük a fülét. Már a nátha kezdetén célszerű a meleg kezelés. Csökkenti a nyaki nyirokcsomók fájdalmas duzzanatát. Gyorsítja a gyulladásos folyamat lezajlását, segít a lobgát kialakulásában, megrövidíti a betegség időtartamát."

Hosszú tárolás kapcsán a betétben kristályok keletkeznek. Szavatossága egy évre szól, rendeltetés szerű használat esetén. A betét élettartalmát növeli,ha normál hűtőszekrényben tároljuk. Szükség esetén hűtőborogatáshoz is használható. (például a hallójárat gyulladásánál, ami főként nyáron strandolás kapcsán keletkezik) A gyógysapka használatával már évtizedes tapasztalat áll rendelkezésre. Szívesen ajánljuk minden náthás, hurutos, fülfájós gyermeknek a fülbetegség kiegészítő gyógykezelésére és megelőzésére. A meleg hatására csökken a fájdalom, a gyulladásos folyamat lezajlása felgyorsul. Dr. Somi Ildikó azt a régi tapasztalatát használta fel a gyógysapka elkészítéséhez, amely egyidejűleg mindkét oldalon melegíti a füleket és szabad mozgást biztosít a gyereknek.

Pilótasapka forma, mely öt különböző méretben készül a pici csecsemőtől a felnőtt méretig. Anyag színes pamut (fiús és lányos színekben) belül fehér pamut béléssel. A fülek felett zsebek találhatók. A külső zsebek a felmelegített betétek elhelyezésére szolgálnak. Így a meleg betétek pontosan a fülkagylóhoz illeszkednek és a mélyebb rétegeket is melegítik. A kis belső zsebek a váladékfelfogó vattalap rögzítésére szolgálnak. Így a hallójáratból kifolyó váladék nem szennyezi a sapkát és a vatta is kellemes melegben tartja a fájdalmas füleket. A melegítő betét fóliazsákba helyezett természetes alapú zselé, mely nem mérgező, nem allergizál, a környezetet nem szennyezi. Melegítése igen egyszerű: a műanyag tasakot kb. 60-70 Celsius fokra melegített vízbe tesszük és kb. 15'-ig benne hagyjuk, majd a sapka külső zsebeibe tesszük.
Webáruház készítés